Mad

Det er vigtigt for børnenes trivsel, at de i løbet af dagen får noget sundt og nærende at spise, så de kan holde til en lang dag.

Østervangsskolens har madordning og et digitalt betalingssystem.

Det er muligt at bestille, så maden kan stå pakket og klar i en kurv i klassen til fælles spisetid. Hvis det er en lun ret og/eller salatbar, så skal det dog hentes i boden.

Bestillingen kommer til at gælde for fire uger ad gangen, og betalingen skal ligge samtidig med afleveringen af bestillingslisten. Husk at oplyse barnets navn og klasse ved betaling.

Det er også muligt at købe mad fra dag til dag.

Prisen for et mættende måltid bliver 15-25 kr.

Læs om hvordan du bruger det digitale betalingssystem her.

Se hvordan du optanker dit barns betalingskort her.

Vi tilbyder også et sundt og alsidigt sortiment af drikkevarer, frugt og grønt, mindre grovboller eller pølsehorn til fornuftige priser.

Madordningen skal ikke give overskud, men blot være økonomisk rentabel. Priserne bliver sat efter, at de daglige udgifter til løn og madvarer kan blive dækket. Vi håber, at I vil opleve systemet som en hjælp i en travl hverdag.

Dagens ret (almindelig): 15 kr.
Dagens ret (stor): 25 kr.
Salatbar (tirsdag og torsdag) 15/20/25/30 kr.
Vand 10 kr.
Iste 15 kr.
Lille juice 5 kr.
Lille/stor yoghurt 5/10 kr.
Stor drikkeyoghurt 12 kr.
Frugt 4 kr.
Cheese dippers 5 kr.
Ostehaps 4 kr.
Kanel knækbrød 2 kr.
Riskiks 1 kr.
Osteriskiks (torsdag) 2 kr.
Kage (torsdag) 5-10 kr.
Müslibar 5 kr.
Rosiner 2 kr.
Boller 5 kr.

Fødevarestyrelsens anbefalinger – Madpakkehånden

Typisk glemmer vi at købe ind til madpakken, når vi står i supermarkedet og tænker ”hvad skal vi have til aftensmad?”. Madpakkehånden er en enkel huskemodel for, hvad der skal i madpakken, hvis den skal være sund og efterleve de officielle kostråd.

En god og sund madpakke består af fem ingrediensgrupper – en for hver finger. Husk derfor ”hånden”, når du køber ind, og når du smører madpakken.

Hånden består af:

1. grønt – gnavegrønt, salat eller pålæg
  2. brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  3. pålæg – kød, ost eller æg
  4. fisk – mindst en slags fiskepålæg
  5. frugt – det friske og søde

Det er en god idé at lave lidt ekstra til aftensmaden – lige til at komme madpakken i morgen. F.eks. kan du bruge gårsdagens rester af:

• kyllingelår
  • fiskefrikadeller
  • pizza
  • råkostsalat
  • madtærte

Du kan læse mere om madpakkehånden her.